Fondacija

Dr Gorana Kuka je u okviru svog rada osnovala Fondaciju kako bi svojim znanjem mogla da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Cilj rada Fondacije je da se odredjene procedure ili terapije obezbede potpuno besplatno. Za sada imamo nekoliko pacijenata koji su svoje lečenje ostvarili kroz našu fondaciju, a nadamo se da ćemo uspeti da pomognemo i većem broju ljudi.

 

Rekonstruktivne procedure

 

Rad fondacije je usmeren ka obezbedjivanju potpuno besplatnih, rekonstruktivnih procedura najčešće deci, tinejdžerima, studentima, ali i odraslima čiji je uzrok gubitka kose ili uopšte dlaka na licu neka trauma – fizička (povreda), hemijska, opekotine, usled operacija ili kongenitalna (urodjena) trauma. Sve ove traume dovode do stvaranja ožiljka koji predstavlja trajni trag o povredi i nekad je veoma vidljiv te može dovesti i do psiholoških posledica. Ukoliko je usled ovih trauma došlo do gubitka kose, brade, obrva ili trepavica, Fondacija obezbedjuje rekonstrukciju ovih zona, naravno ukoliko ih je moguće izvesti. Transplantacija kose je najjednostavniji način da se koriguje gubitak dlake i pokrije ožiljak.

 

Lečenje alopecije areate

 

Alopecija areata je auto-imuno, još uvek nauci prilično nepoznato obolenje koje izazava nagao i nepredvidiv gubitak kose. Obično počinje kao kružni pečat, a može se prosiriti na celu kosu (alopecia totalis) ili dovesti do kompletnog gubitka dlaka na telu (alopecia universalis). Jedinstvena terapija još uvek ne postoji, a sam tok lečenja je uglavnom neizvestan. Terapije koje se najčešće primenjuju i dosta su uspešne su veoma skupe i moraju se ponavljati, pa monogi pacijenti koji pate od ovog gubitka kose, to sebi ne mogu priuštiti. Fondacija obezbedjuje besplatnu dijagnostiku i terapije za pacijente koji boluju od alopecije areate kako bi pokušali da vratimo kosu koja je izgubljena.

 

Ukoliko želite da se prijavite na našu listu pacijentata kojima je potrebna neka od intervencija koju Fondacija može da obezbedi, molimo vas da nas kontaktirate na email:[email protected]

 

Pročitajte iskustvo jedne od pacijentkinja čije lečenje je obezbedjeno kroz našu Fondaciju:

 

https://haircenter.rs/prica-o-lecenju-alopecije-totalis-iz-ugla-pacijenta-lekara/