O nama

Dr Gorana Kuka

onama-1a

Dr Gorana Kuka je rodjena u Beogradu i diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a potom je specijalizirala plastičnu I rekonstruktivnu hirurgiju. Još u toku svoje specijalizacije, počela je da se bavi transplantacijom kose, naročito FUE tehnikom, a zbog usavršavanja putovala je širom Evrope i sveta – u Francusku, Španiju, Belgiju, Irsku, Nemačku i SAD. Najznačajnije edukacije su bile tokom boravka u ordinacijama najpoznatijih svetskih hirurga u Njujorku i Majamiju. Sa uzrocima i načinima lečenja kose kod žena upoznala se uz dr Antonelu Tosti na Univerzitetu u Majamiju koja se smatra najvećim stručnjakom iz ove oblasti. Pohadjala je brojne workshopove kako bi svoju tehniku što bolje usavršila.

 

Pored transplantacije kose, posebno se specijalizovala za mikrohiruršku tehniku transplantacije obrva, brkova I brade. U svom radu, primenjuje najsavremenije dijagnostičke tehnike radi odredjivanja uzroka gubitka kose, a potom utvrdjivanja pravilne terapije. Bavi se i manje invazivnim metodama lečenja alopecije poput medikamentoznog lečenja, mezoterapije vitaminskim koktelima, PRP terapije (terapija trombocitima I faktorima rasta), kortikosteroidne terapije, kao i laserskim tretmanima opadanja kose (Low Level Laser Hair Therapy). Specijalizovana je za rad na Neograft aparatu koji je poznat širom sveta kao najpoznatiji aparat za FUE transplantaciju kose, a prošla je obuku u Parizu u kompaniji Medicamat.

 

Dr Gorana Kuka je nekoliko puta bila predavač na domaćim i svetskim kongresima na temu transplantacije kose.  Član je Medjunarodnog udruženja lekara koji se bave transplantacijom kose (International Society for Hair Restoration Surgery) i učestvovala je godišnjim kongresima ovog udruženja održanim u Bostonu, Istanbulu, Bahamima i San Francisku. Kao predavač učestvovala je na kongresu Američke Akademije za plastičnu i estetsku hirurgiju lica (American Academy for Facial Plastic and Reconstructive Surgery) održanom u Nju Orleansu, Njujorku I Dalasu. Takodje, bila je predavač na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Njujorku, kao medjunarodni gost programa Grand Rounds. Član je Srpske Lekarske komore, Srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu I estetsku hirurgiju (SRBPRAS), Medjunarodnog udruženja lekara koji se bave transplantacijom kose (International Society for Hair Restoration Surgery), Medjunarodnog udruženja za plastičnu I regenerativnu hirurgiju (ISPRES) I Akademije za plastičnu i estetsku hirurgiju lica (American Academy for Facial Plastic and Reconstructive Surgery).

 

tim9

 

Dr Gorana Kuka, predavač na brojnim kongresima širom regiona I sveta

 

onama-goranakuka

 

Dr. Gorana Kuka je jedini predavač iz Srbije na kongresu Hair Research Society, najvažnijeg svetskog udruženja lekara koji se bavi istraživanjem uzroka opadanja kose kao i njegovim lečenjem.

 

 

tim5

 

Dr Gorana Kuka sa vodećim svetskim stručnjacima iz oblasti transplantacije kose-dr Jeffrey Epstein, dr Antonella Tosti,

Dr Robert Bernstein, dr Samuel Lam I dr Emina Karamanovski

 

Pored kliničke prakse, bavi se I istraživačkim radom. Do sada, je ispitivala ponašanje davajuće regije nakon FUE transplantacije kose, primenu PRP terapije u lečenju alopecije areate, ulogu sopstvenog masnog tkiva u terapiji opadanja kose, kao I uzroke boljeg preživljavanja graftova prilikom transplantacije kose. Autor je sopstvene tehnike za korekciju ožiljaka na glavi kombinujući sopstveno masno tkivo I transplantaciju kose koja je prezentovana na kongresu Svetskog udruzenja lekara koji se bave transplantacijom kose u Čikagu septembra 2015. Autor je nekoliko značajnih medicinskih radova koji su objavljeni u stručnim časopisima.

 

Dr Gorana Kuka fokusira svoj dalji rad ka upotrebi regenerativnih, matičnih ili kako su poznate u literaturi i među pacijentima, stem ćelija kako u rejuvenaciji, tako i u ostalim oblastima plastične hirurgije. Kako je njena najuža specijalnost lečenje opadanja kose, naša doktorka je angažovana od kompanije Kerastem da bude jedan od lekara jedine studije odobrene od FDA (Food and Drug Administration-Američka agencija za hranu i lekove) za istraživanje uloge stem ćelija u lečenju androgenetske alopecije kod muškaraca i žena. Ova multicentrična studija se sprovodi u samo četiri centra u Americi, a dr Gorana Kuka obavlja studiju u Majamiju. Smatra se da se upotrebom matičnih ćelija otvara jedno novo poglavlje u lečenju opadanja kose, a ova studija predstavlja sigurno najznačajniji korak kako bi one uskoro postale dostupne pacijentima kao još jedna, veoma obećavajuća terapija u borbi protiv opadanja kose.

 

Sa Dr.Jeffrey Epsteinom osnovala je Women’s Center for Hair Loss, specijalizovanu ordinaciju za lečenje opadanja kose kod žena koja se nalazi na tri lokacije- u Majamiju, Njujorku I Beogradu. Ova ordinaciju pruža ekspertizu dva eminentna stručnjaka u lečenju opadanja kose na tri lokacije. Takodje, direktor je kursa za obuku lekara koji žele da se bave transplantacijom kose. Trodnevni kurs se održava u Majamiju u ordinaciji dr Epsteina, gde polaznici imaju mogućnost da vide I aktivno učestvuju u velikom broju operacija. Jedinstvenost kursa je obuka iz FUE tehnike, kao I edukacija iz medicinskog menadzmenta. Dr Gorana Kuka je do sada trenirala nekoliko doktora kako bi savladali tehniku transplantacije kose.

 

Pored transplantacije kose, njeno interesovanje predstavlja estetska hirurgija lica I tela, upotreba sopstvenog masnog tkiva, kao I minimalno invazivne I preventivne procedure u estetskoj hirurgiji. Od samog početka svoje karijere, imala je privilegiju da uči od najeminentnijih estetskih hirurga u Srbiji, kao I da putuje I unapredi svoje veštine u inostranstvu. Veoma je zahvalna svojim mentorima – hirurzima na znanju koje su joj pružili. Autor je sajta Hair Center Serbia sa ciljem da pruži što više informacija vezano za kosu, njen gubitak I mogućnosti lečenja svima koji pate od proredjenja ili gubitka kose. Sajt je mogućnost da lekari I drugi zdravstveni radnici saznaju više o ovoj temi, kao I da uvek zatraže mišljenje ako imaju pacijenta koji pati od opadanja kose.

 

“Želim da se neprestano usavršavam kako bih svakom pacijentu poštujući njegove želje, mogla da ponudim najsveobuhvatniji I najmoderniji metod lečenja. Cilj rada mog tima je da svaki pacijent dobije individualni pristup, da iskustvo na našoj klinici učinimo posebnim, a da pacijent ima osećaj poverenja I sigurnosti sa nama. Trudimo se da naš kvalitet I stručnost budu prepoznatljivi”.

Dr Gorana Kuka

 

Dr Gorana Kuka radi u Majamiju, Njujorku I Beogradu, a konsultacije I operacije zakazuje u skladu sa svojim rasporedom.  Zakažite svoju konsultaciju ili postavite pitanje na [email protected]

 

 

Naš tim

 

Transplantacija kose zahteva skladan timski rad. Napraviti dobar, efikasan i skladan tim koji će deliti iste vrednosti, inspiraciju i kreativnost i težiti zajedničkom cilju, zahteva nekad dugo vremena u svakoj profesiji.Sama procedura obuhvata nekoliko sati veoma zahtevnog i preciznog rada, a kada se to vreme provodi u društvu motivisanog, stručnog I profesionalnog tima, pacijent stiče utisak jedne lepe, pozitivne atmosfere. Svi članovi tima su pažljivo birani i obučeni da mogu da učestvuju u ovoj proceduri i dele jednaku ljubav prema ovom poslu. Ponosni smo na tim koji smo izgradili, način na koji pristupamo poslu koga najpre volimo i posvećujemo se u potpunosti želeći da svaki pacijent stekne utisak o posebnom odnosu koji imamo prema njemu. Lekar odredjuje uzrok opadanja kose i nacin lecenja, kao i plan transplantacije kose. Asistenti koji ucestvuju u radu, predstavljaju neprocenljivo važan deo transplantacije kose i prošli su kompletnu obuku kako bi se ova intervencija sprovodila na najvišem standardu.

 

tim2

 

tim2aa

 

 

Po čemu smo jedinstveni

 

Hair Center Serbia jedini je centar za transplantaciju kose u Srbiji I regionu koji ima aparat NeoGraft kojim se obavlja FUE (Follicular Unit Extraction) tehnika automatizovano. Aparat je nastao nakon nekoliko godina zajedničkog rada lekara koji se bave transplantacijom kose i tehnologa koji su želeli da ovaj proces učine najefikasnijim. Dr Gorana Kuka ima sertifikat za rad na ovom savremenom aparatu, a može pružiti i obuku lekarima koji su zainteresovani da nauče ovu tehniku. Takodje, kao rezultat rada dr Gorane Kuka, uskoro će izaći na tržište novi aparat “E system” koji je patetentirala zajedno sa dr Jeffrey Epsteinom. “E system” omogućava jednostavniji, a mnogo efikasniji pristup FUE transplantaciji kose dok su graftovi još boljeg kvaliteta.U okviru našeg centra postoji najsavremenija dijagnostika i individualna analiza opadanja kose, takodje sve moderne i efikasne metode lecenja opadanja kose sada su na jednom mestu – medikamentozno lecenje, mezoterapija, PRP terapija, laserska terapija, kortikosteroidna terapija. Ženama koje pate od proredjenja ili gubitka kose nudimo sve dijagnostičke metode, kao I tretmane lečenja uz redovnu kontrolu njihovog stanja. Nekoliko procedura koje su veoma delikatne I specifične, predstavljaju poseban deo naše prakse, a to su: transplantacija obrva, brkova ili brade, transplantacija zulufa, zatim korekcija prethodnih procedura (korekcija neprirodnog izgleda prednje linije kose, fenomen “lutke”), pomeranje prednje linije kose, upotreba dlaka sa tela prilikom transplantacije kose, korekcija ožiljaka. Takodje, drugi lekari I zdravstveni radnici koji bi voleli da nauče o ovoj oblasti medicine, dobrodošli su na našu kliniku kako bi se upoznali sa samom tehnikom I naučili kako i sami da sprovode ovu proceduru. Redovni kursevi čiji je dr Gorana Kuka direktor biće organizovani dva puta godišnje. Ono što nas izdvaja je stalna želja za usavršavanjem, posvećenost I ljubav prema medicine I hirurgiji, a o našem radu svedoči veliki broj zadovoljnih pacijenata.

 

tim3aa