Viviscal

Viviscal preparati su najefikasniji i najpopularniji suplementi za kosu u čitavom svetu. Napravljeni su na potpuno prirodnoj bazi od ekstrakata koji deluju povoljno na samu dlaku, njen ciklus i obnavljanje, ali i na kožu i nokte.

Koriste se kao prevencija opadanja kose i kao terapija. Mnoge poznate ličnosti koriste upravo ove suplemente. Većina lekara širom sveta koji se bave lečenjem opadanja kose prepisuje Viviscal kao obaveznu terapiju kod različitih tipova alopecije.

Obuhvata liniju proizvoda za lečenje spolja i iznutra: suplemente u vidu tableta za muškarce i žene, šampon, balzam i eliksir za kosu, svi u funkciji regeneracije dlake i promocije rasta kose. Preparati postoje na tržistu već 25 godina i predstavljaju najprodavaniji proizvod za stimulaciju rasta kose u Americi.

Vise informacija na sajtu: www.viviscal.rs

VIVISCAL SUPLEMENTACIJA ZA ŽENE

Uzroci opadanja kose kod žena mogu biti različiti, a najčešće su kombinacija nekoliko faktora. Svakodnevni stres, hormonalne promene, slaba ishrana, starenje, menopauza, posle trudnoće, genetika, kao i fizicko ostećivanje kose (preterano farbanje ili peglanje)-sve su to faktori koji mogu dovesti do opadanja kose ili promene njenog kvaliteta.

Viviscal suplementi ishranjuju dlaku iznutra i stimulišu rast nove kose. Efekat Viviscala se najvise odnosi na produženje anagene (aktivne) faze rasta dlake, ali i na poboljšanje kvaliteta kose. Ukoliko u ishrani nedostaju odredjeni vitamini, minerali ili proteini to se neretko odražava i na kvalitet kose.

Viviscal nudi naučno potvrdjenu formulaciju baziranu na Amino mar kompleksu, Biotinu Cinku, Vitaminu C, gvozdju, a sve su ovo esencijalni, gradivni elementi dlake. Amino mar kompleks predstavlja jedinstvenu kombinaciju ajkuline hrskavice i ekstrakta morskih školjki sa neverovatno povoljnim dejstvom na dlaku. Viviscal ima dokazano dejstvo na zaustavljanje aktivnog opadanja kose i stimulisanja rasta nove kose.

VIVISCAL:

  • Potpuno prirodna osnova
  • Bez komponente leka
  • Ishranjuje dlaku iznutra
  • Promoviše rast nove kose
  • Pogodno za sve tipove kose
  • Preporučljivo nakon transplantacije kose
  • Preporučljivo kod intenzivnog farbanja ili drugih fizičko-hemijskih tretmana na kosi
  • Bez neželjenih efekata
  • Povoljno deluje na kožu i nokte

VIVISCAL SUPLEMENTACIJA ZA MUŠKARCE

Oko 40% muškaraca ima uočljivi gubitak kose do 40 godine života. Iako je najčešći uzrok opadanja kose kod muškaraca genetska predispozicija, postoje i drugi faktori poput stresa, neadekvatne ishrane, pušenja, primena steroida idr.

Viviscal kompleks nadomešćuje eventualne nedostatke u ishrani važnih vitamina, minerala i proteina, koji imaju pozitivno dejstvo na sam ciklus dlake i njen kvalitet. Može se koristiti kod proredjenja kose u regiji zalizaka i temena, kao i kod difuznog gubitka kose. Najveći efekat ima kod rane faze opadanja kose (Norwood 1-4). Preporučuje se i nakon transplantacije kose jer ima pozitivno dejstvo na transplantiranu dlaku i njeno obnavljanje.

VIVISCAL PROFESIONAL

Viviscal Profesional predstavlja posebnu liniju Viviscal proizvoda koji se samo može nabaviti u ordinacijama lekara. Viviscal profesional predstavlja jaču formulaciju uz dodatak ekstrakta jabuke i klica graška. Potpuno je na prirodnoj bazi i ima dodatak važnih aminokiselina. Savetuje se kod intenzivnijeg opadanja kose jer ima jače dejstvo.

VIVISCAL ŠAMPON I BALZAM

Pored neophodnog unosa vitamina iznutra u vidu suplementacije, neophodna je i nega kose spolja. Viviscal šampon održava kožu glave zdravom, a ima povoljan uticaj na dlaku. Izradjen je na bazi klica graška u kombinaciji sa biotinom, cinkom i keratinom.

Kosa nakon pranja dobija živostm gustinu i vraća svoj sjaj. Pogodan je za svakodnevnu upotrebu kod svih tipova kose, narocito kod oštećene kose. Balzam se nanosi nakon pranja i pojačava pozitivno dejstvo šampona jer sadrži iste mikronutriente. Ima prijatan miris te nakon pranja kosa zaista lepo miriše.

INDIKACIJE ZA PRIMENU VIVISCALA:

POZNATI KOJI KORISTE VIVISCAL

LEKARI O VIVISCALU

Pogledajte zašto jedan od najpoznatijih lekara za lečenje opadanja kose u Americi Craig Ziering preporucuje Viviscal:

KLINIČKE STUDIJE

Do sada je sprovedeno nekoliko uspešnih naučnih studija o efikasnosti Viviscala u lečenju opadanja kose. Viviscal poticče iz Skandinavije i kasnih osamdesetih je sprovedeno prvo istraživanje o njegovoj efikasnosti.

Rezultati studije su objavljeni 1992. godine u stručnom medicinskom časopisu Journal of International Medical Research . Od tada je sprovedeno nekoliko studija kako za lečenje androgene alopecije, tako i za lečenje alopecije areate. Svaka studija je pokazala efikasnost samog preparata koje je zasnovano na zaustavljanju opadanja kose, povećanju gustine kose, podebljanju dlake, poboljsšanju kvaliteta dlake.

Iznenadjujuće dobre rezultate Viviscal je pokazao u lečenju alopecije areate i alopecije totalis. Čak I kod potpunog gubitka kose kod ovakvih stanja, došlo je do ponovnog rasta kose. Studije su sprovodjene u različitim zemljama širom sveta-Švedska, Brazil, Amerika. To ide u prilog upotrebi Viviscal proizvoda širom sveta.

Dr. Gorana Kuka Epstein je veoma aktivna na instragramu i dnevno objavljuje postove sa zanimljivim i edukativnim sadržajem. Možete je zapratiti klikom na @dr.gorana kako bi bili u toku sa svim novim informacijama.