Trihopat – Novo rešenje za opadanje kose


Trihopat je prvi potvrđeni i patentirani protokol za bezbolan tretman patologija kože glave i opadanje kose. Ovo je bez sumnje najnoviji uređaj u trihologiji, stvoren za lečenje muškog i ženskog opadanja kose na potpuno bezbolan način i bez injekcija. 

Ovaj uređaj koristi jedinstveni Trihogenezi protokol, koji je sjajna inovacija u svetu trihologije. Trihopat je rezultat preko 15 godina iskustva u ovoj oblasti dermatologije, razvijen zahvaljujući istraživačkom projektu izvedenom na Naučnom i tehnološkom centru na Univerzitetu u Bolonji.

Šta leči Trihopat?

Trihoskopija je najvažniji metod dijagnoze opadanja kose. Lečenje trihopatom predstavlja sigurnu i korisnu opciju za lečenje androgene alopecije, posebno kada je povezana sa telogenim efluvijumom, kroz mehanizme koji uključuju stimulaciju i produženje anagene faze folikula dlake.

Androgenetska alopecija pogađa do 40% žena i 50% muškaraca tokom života. Nju karakteriše progresivno proređivanje kose koje se razvija pod uticajem metabolita testosterona, dihidrotestosterona (DHT), na osetljivost folikula dlake u frontalnim, temporalnim i verteksnim regionima. Takođe, faktori života (ishrana, kozmetički proizvodi, izloženost stresu, toksinima, mikrobima i dr.) imaju uticaja na nastanak i tok androgene alopecije. 

Androgena alopecija i telogeni efluvijum su uobičajeni uzroci opadanja kose bez ožiljaka. Dostupni su mnogi tretmani, a tacna dijagnoza je posebno važna za prognozu ovih bolesti.

Trihologija i Trihopat

Gubitak kose predstavlja izazov iz kozmetičkih i psiholoških razloga, jer kosa simbolizuje naš fizički izgled, privlačnost, kao i samopoimanje lepote. Međutim, bolesti kose su u stalnom porastu. Prvi korak u rešavanju ovog problema je detaljan pregled.

Trihologija je grana dermatologije koja se bavi promenama na koži glave i problemom opadanja kose i vrlo je važna oblast estetske medicine. U poslednjih nekoliko godina, ogroman napredak je napravljen u ovoj grani, a uvođenje trihoskopskog aparata je jedna od promena vrednih pažnje. 

Trihopat tehnologija kombinuje istovremeno dejstvo talasa pritiska i mikro-incizije kože za obavljanje raznih procesa dinamičkog restrukturiranja:

  • Momentalno povećanje folikularne mikrocirkulacije za oksigenaciju tkiva
  • Stimulacija ćelijskog metabolizma
  • Isporuka aktivnih sastojaka

Rezultat je značajno poboljšanje stanja androgene alopecije kod muškaraca i žena, sa smanjenjem opadanja kose i povećanim prečnikom dlake u svim tretiranim predelima vlasišta. 

Ova tehnika predstavlja bezbednu i korisnu opciju za lečenje i prevenciju androgene alopecije mehanizmima koji uključuju aktivaciju fibroblasta i elastina na koži glave, produžujući anagenu fazu i time uspostavljajući ponovni rast kose stimulacijom krvi, mikrocirkulacije i aktivacijom faktora rasta.

Ovaj postupak je jednostavan i izuzetno prijatan za pacijenta. Smatramo da bi ova tehnika trebalo da bude ponuđena pacijentima sa androgenom alopecijom za bržu stimulaciju folikula dlake. 

Upotreba ove tehnike je istražena kao potencijalna terapijska opcija za lečenje bolesti kose zbog svoje sposobnosti da pojača proizvodnju faktora rasta, olakša razvoj folikula dlake i pojača proizvodnju kolagena i elastina, stvarajući mikrokanale koji omogućavaju transdermalnu isporuku lekova.

Ova tehnika vrši se punkcijom mikro-iglama od 0,25 mm, sprečavajući duboke povrede i stvaranje ožiljaka.

Rezultati i reakcije pacijenata

Ovaj tretman se sprovodi bez neželjenih reakcija ili neželjenih efekata. Štaviše, većina pacijenata definiše tretman kao bezbolan i prijatan.

Kod svih pacijenata je otkriveno povećanje ukupnog broja dlaka. Nakon godinu dana, evidentno je poboljšanje kod svih pacijenata. Svi pacijenti su zadovoljni tretmanom.

Trihopat u Haircentru

S ponosom možemo da kažemo da Haircentar ordinacija od nedavno koristi Trihopat kako bi našim pacijentima pružila uslugu po najvišim i najnovijim svetskim standardima. Naš tim sa zadovoljstvom upotrebljava ovaj aparat i preporučuje ga pacijentima sa dijagnozama androgene alopecije i telogenog efluvijuma.

Sami ćete se uveriti koliko je prijatan i bezbolan tretman ovim uređajem, a nakon nekog vremena videćete i da je izuzetno delotvoran.

Dr. Gorana Kuka Epstein je veoma aktivna na instragramu i dnevno objavljuje postove sa zanimljivim i edukativnim sadržajem. Možete je zapratiti klikom na @dr.gorana kako bi bili u toku sa svim novim informacijama.