Transplantacija kose i estetska hirurgija

Posetite nas novi sajt posvećen estetskim procedurama www.drgoranakuka.com

Transplantacija kose kao hirurška procedura je neodvojivi deo estetske hirugije. Nedostatak kose može dovesti do kompletnog nezadovoljstva sopstvenim izgledom kako kod muškaraca tako I kod žena. Kosa je oduvek predstavljala simbol lepote I mladosti.

Transplantacija kose kao procedura se može primenjivati samostalno I iskustva naših pacijenata nam pokazuju koliko je poboljšala živote mnogih. Uz nju dolaze I dve vrlo značajne intervencije-transplantacija obrva I transplantacija brade I brkova, koje možda unose još više radosti u živote naših pacijenata.

Vrlo često, pacijenti se odlučuju da kombinuju transplantaciju kose sa još nekom estetskom procedurom na licu ili telu. Tako se često odlučuju za operaciju uklanjanja viška kože na kapcima ili zatezanje lica (facelift), neretko je to operacija nosa (devijacija nosa ili estetika), operaciju klempavih ušiju ili ubrizgavanje filera ili botoksa radi podmladjivanja lica.

Kada je telo u pitanju, muškarci odabiru liposukciju (uklanjanje viška potkožnog masnog tkiva), korekciju ginekomastije (korekciju viška tkiva na grudima), zatezanje stomaka. Žene često operišu grudi (povećanje, smanjenje, podizanje).

Sve ove intervencije mogu se ukombinovati sa transplantacijom kose, najčešće u okviru istog dana. Većina intervencija na telu I većih intervencija na licu se obavlja u opštoj anesteziji, dok se transplantacija kose sprovodi u lokalnoj.

Kombinuje se najčešće tako što se prvo obavi ekstrakcija graftova sa zadnjeg dela glave dok pacijent leži na stomaku. Potom se može okrenuti na stomak kako bi se mogao uspavati pacijent I obaviti bilo koja intervencija.

Zatim se u istom položaju može nastaviti implantacija graftova. Oporavak posle transplantacije kose je gotovo neosetan, tako da ne otežava oporavak od bilo koje druge intervencije. Pacijenti vrlo rado kombinuju transplantaciju kose I druge intervencije u želji da sve urade odjednom.

Vrlo često budu zadovoljni rezultatom transplantacije, pa dodju nakon nekoliko meseci želeći neku drugu intervenciju, a već imaju izgradjen odnos poverenja sa svojim lekarom I osećaju se komforno na našoj klinici. Proverite šta je sve moguće uraditi uz Vašu transplantaciju kose!

Dr. Gorana Kuka Epstein je veoma aktivna na instragramu i dnevno objavljuje postove sa zanimljivim i edukativnim sadržajem. Možete je zapratiti klikom na @dr.gorana kako bi bili u toku sa svim novim informacijama.