Transplantacija kose kod transseksualaca

Svaka promena pola zahteva veliki broj hirurških i estetskih operacija. Transplantacija kose predstavlja samo jednu u nizu od tih operacija. Nije manje važna u odnosu na ostale hirurške intervencije, jer nedostatak kose kod promene pola iz muškog u žensko i zadržavanje zalizaka će delovati veoma neprirodno, sem ako se ne izabere perika kao alternativno rešenje. Ipak, veliki broj transseksualaca se odlučuje za transplantaciju kose jer je to jedini način da kosa izgleda prirodno, a može rasti do željene dužine.

Transeksualni pacijenti koji menjaju pol iz ženskog u muško, ponekad žele da obave transplantaciju brade, što im daje muževniji izgled, naročito danas kada su brade i brkovi veoma popularni. Takođe je moguće transplantirati kosu u regiju grudi.

Transplantacija kose, brkova ili brade, obično bude jedna od poslednjih operacija u nizu za koju se ovi pacijenti opredeljuju, ali od velike važnosti kako bi bili zadovoljni celokupnim svojim izgledom.

Dr. Gorana Kuka Epstein je veoma aktivna na instragramu i dnevno objavljuje postove sa zanimljivim i edukativnim sadržajem. Možete je zapratiti klikom na @dr.gorana kako bi bili u toku sa svim novim informacijama.