POSVEĆENOST. STRUČNOST. PROFESIONALNOST.

Kosa je simbol zdravlja, lepote i mladosti

Opadanje kose se dešava i muškarcima i ženama, čak i deci i tinejdžerima. To je izazov koji pogađa oko 50% populacije širom sveta. Uzroci opadanja kose su delimično genetski, a delimično epigenetski, a obuhvataju mnogobrojne važne faktore u načinu života. Lečenje opadanja kose je oblast medicine koja se svakodnevno razvija, ali da bi mogli da lečimo opadanje kose mora se prvo obaviti detaljna dijagnostika uz individualan pristup svakom pacijentu. Iskusan lekar će znati da uputi svog pacijenata na pravi izbor terapije ili da napravi adekvatnu procenu za transplantaciju kose. Svoju kosu najbolje poznajete upravo Vi, na nama je da vas usmerimo kako da joj najbolje pomognete. 

Dr Gorana Kuka Epstein

Dr Gorana Kuka Epstein je specijalista plastične hirurgije koja se u najranijim danima svoje profesionalne karijere usmerila ka hirurškoj tehnici transplantacije kose. Danas se smatra jednim od najvećih svetskih stručnjaka ne samo za transplantaciju kose, već i za dijagnostiku i lečenje opadanja kose. Svojim pacijentima pristupa veoma posvećeno kako bi im omogućila najbolji vid lečenja najsavremenijim metodama.

Blog_icon

Blog

Naš sajt obiluje brojnim interesantsnim blogovima, na temu opadanja kose, transplantacije kose, a i zdravlja generalno. U blogovima ćete naći mnogo korisnih informacija napisanih od strane naših lekara.

Opširnije >>

Novosti_icon

Novosti

Saznajte šta je to najnovije u oblasti prevencije i lečenja opadanja kose, kao i koje nove terapije se istražuju kod nas i u svetu.

Opširnije>>

Iskustvo_icon

Iskustvo pacijenata

„Toliko sam zadovoljan obavljenom intervencijom i još jednom vam se zahvaljujem prije svega na profesionalnosti Vašoj doktorka Gorana, ali i celog Vašeg tima i besprekorno obavljenoj transplantaciji kose.“

Opširnije>>

Mediji_icon

U medijima

Dr Gorana Kuka Epstein često je pisala za nekoliko popularnih magazina u zemlji i u svetu. Takođe, nekoliko puta je bila gost u emisijama na našoj televiziji pričajući o transplantaciji kose, prevenciji i lečenju opadanja kose i estetskoj hirurgiji uopšte.

Opširnije>>

Najnovije sa Youtube kanala

Nega kose posle leta

Pet najvažnijih vitamina i minerala za rast kose

Da li je transplantacija kose trajna i zašto?

pre

posle

FUE tehnika transplantacije kose
(follicular unit excision- fue)

FUE tehnika transplantacije kose se smatra najmodernijom tehnikom transplantacije kose, a dr Gorana Kuka Epstein je jedan od pionira ove procedure. FUE tehnika obezbeđuje transplantate sa davajuće regije tako sto se oni odmah oslobađaju i potom implantiraju u primajuću regiju. Na davajućoj regiji nema vidljivih tragova uzimanja transplantata, a rezultat koji se postiže na primajućoj regiji je potpuno prirodan. Cilj moderne transplantacije kose je da se transplantirana kosa ne razlikuje od netransplantirane kose i samo tako se postiže potpuno estetski rezultat, a to je moguće ostvariti FUE tehnikom.

Lečenje
opadanja kose

započinje pravilnom, detaljnom i sveobuhvatnom dijagnostikom. Ona podrazumeva jasno definisan niz procedura i testova koji se obavljaju kako bi se postigla ispravna dijagnoza. Samo pravilna dijagnoza nas upućuje na adekvatan pristup lečenju svakog pacijenta. 

Genetsko
testiranje

je inovativan pristup lečenju opadanja kose kojim se specificnim testom utvrđuje pacijentova osetljivost određenih gena koji doprinose opadanju kose. Ovaj personalizovan način lečenja omogućava da odredimo preciznu, individualizovanu terapiju za svakog pacijenta prema njegovom genetskom profilu. 

Opadanje kose
kod žena

je mnogo kompleksnije nego kod muškaraca, jer veći broj faktora imaju uticaj na opadanje kose. Sam pregled je sveoubuhvatniji i zahteva ekspertizu u tumačenju laboratorijskih nalaza, dermoskopije, trihoskopije kao i analizu stila života koji može da doprinese opadanju kose.

Hair Center Srbija

Mlatišumina 1, Beograd

    Unesite podatke

    * Polja označena zvezdicom su obavezna

    Dr. Gorana Kuka Epstein je veoma aktivna na instragramu i dnevno objavljuje postove sa zanimljivim i edukativnim sadržajem. Možete je zapratiti klikom na @dr.gorana kako bi bili u toku sa svim novim informacijama.