Nega kose

Šamponi

Često se pacijenti interesuju koji šampon bi bilo najbolje da koriste. Mnogi koriste dečje šampone smatrajući da su oni blaži i da time manje oštećuju kosu. Istina je da su dečiji šamponi prilagođeni ph vrednosti kože dece, a ne odraslih te se često javlja perut nakon korišćenja ovih šampona.

Nakon transplantacije kose, svaki pacijent će dobiti odgovarajući, neutralan šampon koji se savetuje nega kose. Za svakodnevnu upotrebu, postoji veliki broj šampona na tržištu, a najbolje je da se posavetujete sa lekarom o tome koji je najbolji.

Odlična linija šampona dolazi I iz naše zemlje, a činjenica da se ovi šamponi prodaju I van granica naše zemlje idu u prilog njihovom kvalitetu. U pitanju je Marbo linija proizvoda protiv opadanja kose koja sadrži tri prozivoda:

 • Marbo šampon-za svakodnevno pranje:
 • Marbo losion-kod intenzivnijeg opadanja kose:
 • Marbo activator- za lečenje alopecije areate I alopecije totalis.

marbo

Proizvodnja ovih preparata ima dugu porodičnu tradiciju koja je pomogla mnogima. Svi preparati sun a potpuno prirodnoj bazi bez ikakvih štetnih dodataka. Odlični su za prevenciju I za lečenje opadanja kose.

Prema iskustvu naših pacijenata i poznajući vrhunsku nemačku tehnologiju , prepuručujemo upotrebu šampona Alpecin. Postoji linija šampona i losiona za muškarce, dok za žene postoje i kapsule koje utiču na smanjenje opadanja kose..

Kolekcija Alpecin kofeinskih šampona podrazumeva:

 • Alpecin A1 šampon za normalnu i suvu kožu
 • Alpecin A2 šampon za masnu kožu
 • Alpecin A3 šampon protiv peruti
 • Alpecin S1 šampon za osetljivu kožu glave
 • Alpecin Double Effect šampon – protiv peruti i opadanja kose
 • Alpecin C1 šampon – šampon koji stimuliše rast kose direktno u korenu

Kofeinski kompleks blokira štetno dejstvo testosterona i jača koren kose. Faze rasta kose su sve duže, što znači da je rast kose moguć i do duboke starosti. Aktivne supstance, salicilna kiselina i oktanopiriks, čine idealnu kombinaciju u borbi protiv peruti: nežno uklanjaju perut, imaju anti-inflamatorno i antimikrobno dejstvo, i snažan antioksidantni efekat.

Alpecin After Shampoo Liquid – losion za sve tipove kose

Održava koren kose aktivnim i produžava fazu rasta dlake duže nego što je to genetski predviđeno. Pored aktivnog kofeinskog kompleksa, sadrži pantenol, cink, vitamin E i mentol.

alpecin

Kolekcija za žene sadrži visoko kvalitetne šampone koji doprinose očuvanju postojeće kose, poboljšavaju kvalitet kose i preveniraju opadanje.

 • Plantur 21 – šampon za oskudan rast i prevremeni gubitak kose
 • Plantur 39 kofeinski šampon – za farbanu i oštećenu kosu
 • Plantur 39 kofeinski šampon – za slabu i tanku kosu
 • Plantur 39 kofeinski tonik
 • Plantur 39 Hair Active kapsule – dijetetski supplement

Sadrže vitamine, oligoelemente i ekstrakt semena grožđa u cilju optimalne ishranjenosti korena dlake iznutra. Preporučuju se kod izuzetno upornog i masovnog opadanja kose.

plantur

Savet frizera

savet-frizeraZovem se Bojan Nastasić, živim I radim u Beogradu kao frizer više od  20 godina.  Oduvek su me zanimale scenske I avangardne  frizure I zbog toga većina mojih  radova vezana je za tu oblast. Inspiraciju pronalazim u  ekscentričnim I harizmatičnim ženama  koje na jedinstven način nose upečatljive frizure.

Moj posao je poslednjih godina obeležio rad na mnogim televizijskim muzičkim formatima, filmovima, serijama, kao I stranim muzičkim spotovima. Takodje, imam I svoj frizerski salon u kojem radim sa ocem Zoranom od koga sam I učio frizerski zanat.


Bojan Nastasić, frizer

Ul.  Bulevar Kralja Aleksandra br 318
tel: 011/2421- 420
mob. +38164 12 77 466

Zašto je kosa koja sija i puna volumena tako važna za žene?

Kosa puna volumena i sjaja odlika je mladosti i svežine. Baš kao i kada je koža u pitanju, i kosa otkriva koliko je neka osoba zdrava. To je izraz individualnosti, ženstvenosti i stila, kao i svojevrsna lična karta kojom se žena predstavlja spoljašnjem svetu.

Koji savet žene najčešće traže kad je u pitanju nega kose?

Najčešći savet koji žene traže kada je u pitanju nega kose, jeste kako da je oporave.  Kosa koja je farbana zahteva I posebnu negu. Takođe, morate da znate razliku između tretmana za kosu i  balzama. U situacijama kada je kosa izrazito suva I krhka, kada su krajevi ispucali I kada je kosa izgorela od minivala I blanša, najbolje je koristiti dubinski tretman za oporavak kose. Takodje, veoma je zdravo za kosu koristiti organske boje, kako ne bi došlo du isušivanja I pucanja dlake. 

Kosa koja je već oštećena I suva, moze se oporaviti prelivom, koji u sebi sadrzi organske boje bez amonijaka.  Takve boje imaju veštačke pigmente  I tri puta veću intezivnost,  kao I visoki  sjaj kose. Posle ovog preliva I tretmana,  kosa ce izgledati prirodnija I manje oštećena. Balsam je brzo rešenje za trenutni oporavak kose I on se nanosi tokom svakog pranja.

Sta smatrate da je jako štetno za kosu (farbanje,peglanje,mini val )

Mini val je uvek bio štetan zato sto je to kiselina koja isušuje kosu. Svaka kosa koja je tretirana nekom hemijom, npr. farbanjem ili mini valom, već je  suva I oštećena. Najgora kombinacija za kosu jeste kombinacija mini vala I pramenova sa blanšem, ukoliko možete, to treba izbegavati jer na taj način kosu ćete tako reći  sprziti. Zaključak je da ukoliko morate da koristite peglu za kosu, stavljate mini val ili se redovno farbate,  neophodno je da koristite tretmane za oporavak kose.

Koliko često preporučujete da se kosa pere?    

Što se tiče pranja  kose, preporučuje se  dva do tri puta nedeljno. To sve zavisi od vaše kože I od toga koliko se brzo masti ili suši, tu nema pravila, puno toga zavisi I od vasih žlezda ili nedostatka nekih vitamina, takodje stres veoma nepovoljno utiče na kvalitet kose.

Da li se često susrećete sa devojkama I ženama kojima opada kosa I koji savet im dajete ?

Opadanje kose je sve češći problem kako kod žena, tako I kod muškaraca.  Uglavnom savetujem da prvo posete dermatologa ili stručnjaka za opadanje kose kao što je dr Gorana Kuka, da koriste jako blag šampon, sve zavisi u kojoj meri kosa opada.

Normalno je da dnevno opadne oko 100 dlaka I to nije nista zabrinjavajuće jer se na taj način dlaka regeneriše I obnavlja, tj. sve sto opadne, to I poraste.

Koliko muškarcima smeta opadanje kose?

Neki muškarci, naravno ne svi, imaju veoma velike probleme sa opadanjem kose, sto se negde odražava I na njihov ego I postaju zbog toga veoma nesigurni u sebe. Medjutim, moj savet je da ne treba da očajavaju, jer danas postoje mnoge metode I rešenja. Jedna takva metoda je, transplantacija kose koja daje odlične rezultate I kojom se veoma uspesno rešava problem opadanja kose I kod muskaraca I kod žena.

U pitanju je moderna tehnologija koja je dostupna svima.