LaserCap

LASERCAP – laserski sistem za stimulisanje rasta kose

 

Konačno i u Srbiji: www.lasercapsrbija.com

 

 

 

 

Klinički je dokazano da većina muškaraca koji su predisponirani za opadanje kose jako mogu da profitiraju od redovnog korišćenja laserske terapije. Istrazaivanja u poslednjih 15 godina su dokazala izuzetnu efikasnost ove terapije. Kako bi se tretman približio pacijentima I učinio što jednostavnijim, dizajniran je I tehnološki usavršen LaserCap- inovativni laserski aparat protiv opadanja kose za kućnu upotrebu. Reč je o fascinirajućoj tehnologiji koja stimuliše rast kose I prevenira dalje opadanje kose u kucnim uslovima.

Sa redovnom upotrebom LaserCapa, može se očekivati postepeno poboljšanje izgleda I gustine kose nakon 3 do 4 meseca upotrebe.

Za najbolje rezultate LaserCap je potrebno koristiti 3-4 puta nedeljno uz prethodno obavljeni pregled lekara specijaliste. Ova vrsta terapije se najbolje pokazala kod muškaraca I žena koji pate od androgenetske alopecije, u njenim početnim fazama. Takodje se moze primenjivati kod alopecije areata I oziljne alopecije. LaserCap se uspesno moze kombinovati sa PRP terapijom, minoksidilom I mikroneedlingom.

 

 

 

 

 

Efekat terapije

 

Proredjenje I gubitak kose je najčešće genetsko obolenje koje se naziva androgenetska alopecija. Vremenom, ovo stanje oštećuje ćelije folikula dlake I uzrokuje postupno istanjivanje kose, sve do poslednje faze kada dlaka izumire I nije u mogućnosti da raste.

Neinvazivna laserska terapija (Low-Level Laser Therapy) na naučno I klinički dokazanoj talasnoj dužini od 655 nm može da vrati energiju oštećenim ćelijama folikula dlake, a potom I stimulišu I stabilizuju rast snažnije, deblje I zdravije dlake.

 

 

 

Kada se koristi redovno, ova vrsta laserske terapije se pokazala efikasnom za tretiranje androgenetske alopecije. Laserska terapija može efikasno da zaustavi gubitak kose I povrati tanku dlaku u njeno snažnije I zdravije stanje.

 

 

Ukupni dugotrajni efekti ove terapije su sledeći:

 

 

  • povećava ćelijsko preživljavanje;
  • zaustavlja ćelijsku apoptozu;
  • smanjuje inflamaciju;
  • produžava anagenu fazu rasta dlake (aktivna faza), a smanjuje telogenu fazu (faza mirovanja);
  • povećava snagu dlake;
  • zaustavlja miniaturizaciju dlake I smanjuje njeno opadanje.

 

 

LASERCAP sistem za stimulisanje rasta kose

 

 

Siguran I efikasan, LaserCap je revolucionarni sistem za stimulisanje rasta kose u kućnim uslovima koji omogućava da ceo skalp bude ravnomerno pokriven I da distribucija laserskih zraka bude ujednačena. Jednostavan za upotrebu, prenosiv, lagan I ne zahteva nikakvo ručno podešavanje. LaserCap je prvi laserski uredjaj proizveden za kucnu upotrebu i ima 80 dioda koje stimulisu kosu.

Prilagodljiv je svakom obliku glave, veoma je udoban, a dvojni laserski I LED zraci se mogu vise usmeriti ka zonama gde je kosa proredjenija. Tokom tretmana može slušati muzika, gledati film I igrati video-igrica. Pošto je predvidjen za kućnu upotrebu, vrlo je komforan jer sam pacijent odredjuje u koje vreme želi svoj tretman, bez poseta lekaru. Ono što je sigurno I najvažnije, LaserCap nema nikakvih neželjenih efekata, za razliku od nekih drugih terapija protiv opadanja kose.

 

 

Rezultati

 

 

Pre početka upotrebe LaserCap sistema, neophodno je obaviti pregled kod lekara kako bi se utvrdio uzrok opadanja kose I utvrdilo da li bi laserska terapija imala efekta. Takodje, poželjno je da se tokom tretmana konsultujete sa svojim lekarom oko toka I efekata postignute terapije.

 

 

Rezultat kombinacije lecenja laserom i Minoksidilom

 

 

Primeri

 
01