Laser za kućnu upotrebu

IGROW – laserski sistem za stimulisanje rasta kose

 

laser01Klinički je dokazano da većina muškaraca koji su predisponirani za opadanje kose jako mogu da profitiraju od redovnog korišćenja laserske terapije. Kako bi se tretman približio pacijentima I učinio što jednostavnijim, dizajniran je I tehnološki usavršen IGrow- inovativni laserski aparat protiv opadanja kose za kućnu upotrebu. Reč je o fascinirajućoj tehnologiji koja stimuliše rast kose I prevenira dalje opadanje kose.

 

Sa redovnom upotrebom IGrow sistema, može se očekivati postepeno poboljšanje izgleda I gustine kose nakon 3 do 4 meseca upotrebe.

 

Za najbolje rezultate, I Grow je potrebno koristiti 3-4 puta nedeljno. Ova vrsta terapije se najbolje pokazala kod muškaraca I žena koji pate od androgenetske alopecije, u njenim početnim fazama.

 

 

 

 

 

 

Efekat terapije

 

Proredjenje I gubitak kose je najčešće genetsko obolenje koje se naziva androgenetska alopecija. Vremenom, ovo stanje oštećuje ćelije folikula dlake I uzrokuje postupno istanjivanje kose, sve do poslednje faze kada dlaka izumire I nije u mogućnosti da raste.

 

Neinvazivna laserska terapija (Low-Level Laser Therapy) na naučno I klinički dokazanoj talasnoj dužini od 655 nm može da vrati energiju oštećenim ćelijama folikula dlake, a potom I stimulišu I stabilizuju rast snažnije, deblje I zdravije dlake.

 

laser3

 

Kada se koristi redovno, ova vrsta laserske terapije se pokazala efikasnom za tretiranje androgenetske alopecije. Laserska terapija može efikasno da zaustavi gubitak kose I povrati tanku dlaku u njeno snažnije I zdravije stanje.

 

Ukupni dugotrajni efekti ove terapije su sledeći:

 

  • povećava ćelijsko preživljavanje;
  • zaustavlja ćelijsku apoptozu;
  • smanjuje inflamaciju;
  • produžava anagenu fazu rasta dlake (aktivna faza), a smanjuje telogenu fazu (faza mirovanja);
  • povećava snagu dlake;
  • zaustavlja miniaturizaciju dlake I smanjuje njeno opadanje.

 

IGROW sistem za stimulisanje rasta kose

 

Siguran I efikasan, IGrow je revolucionarni sistem za stimulisanje rasta kose u kućnim uslovima koji omogućava da ceo skalp bude ravnomerno pokriven I da distribucija laserskih zraka bude ujednačena. Jednostavan za upotrebu, prenosiv, lagan I ne zahteva nikakvo ručno podešavanje.

 

Prilagodljiv je svakom obliku glave, veoma je udoban, a dvojni laserski I LED zraci se mogu vise usmeriti ka zonama gde je kosa proredjenija. Slušalice se individualno podešavaju, pa se tokom tretmana može slušati muzika, gledati film I igrati video-igrica. Pošto je predvidjen za kućnu upotrebu, vrlo je komforan jer sam pacijent odredjuje u koje vreme želi svoj tretman, bez poseta lekaru. Ono što je sigurno I najvažnije, IGrow nema nikakvih neželjenih efekata, za razliku od nekih drugih terapija protiv opadanja kose.

 

Rezultati

 

Pre početka upotrebe IGrow sistema, neophodno je obaviti pregled kod lekara kako bi se utvrdio uzrok opadanja kose I utvrdilo da li bi laserska terapija imala efekta. Takodje, poželjno je da se tokom tretmana konsultujete sa svojim lekarom oko toka I efekata postignute terapije.

 

 
Rezultat kombinacije lecenja i Grow laserom i Minoksidilom

 

Primeri

01