Kongres regenerativne medicine u Rimu

16.01.2018

U decembru 2017. godine se deveti put odrzao Italijanski kongres regenerativne medicine koji okuplja lekare iz ove oblasti medicine. Regenerativna medicina ima sve veću ulogu u rekonstruktivnoj hirurgiji, ali i u estetskoj gde se njene indikacije šire (rejuvenacija kože, augmentacija grudi, lica, zarastanje rana, itd). Kongres je trajao dva dana i okupio je lekare pretežno iz Evrope, ali je bilo lekara i iz Amerike i Azije. Mnogo interesantnih predavanja je održano, a posebno su bila interesantna ona o istraživačkom radu pojedinih lekara o matičnim ćelijama, kao i o primeni adipoznog tkiva u estetskoj hirurgiji lica.

Dr. Gorana Kuka Epstein je pozvana od strane organizatora da bude gost na ovom kongresu i iznese svoje iskustvo u primeni regenerativne medicine u lečenju različitih tipova alopecije. Kao jedan o pionira ove terapije, Dr. Kuka Epstein je predstavila rezultate primene adipoznog tkiva u lečenju androgene alopecije, ožiljne, alopecije areate i primene u kombinaciji sa transplantacijom kose. Takodje je predstavila rezultate studije o primeni matičnih ćelija u lečenju rane faze androgene alopecije koja je vršena u Americi od 2015-2017. Ovaj rani klinički rad doktorke Gorane privlači sve više pažnje lekara širom sveta jer je lečenje različitih tipova alopecija na ovaj način postiglo rezultate, a nudi pacijentima jednu novu opciju u lečenju.

Pored ovog predavanja, Dr. Gorana Kuka Epstein je predavala i na temu transplantacije kose. Pokušala je da približi kako izgleda moderna transplantacija kose, koji aparati se koriste, šta su ciljevi FUE tehnike, ali i kako se sama tehnika unapredila u poslednjih desetak godina. Uz veoma slikovite fotografije kao i primere različitih rezultata, doktorka se trudila da približi ovu hiruršku proceduru kao modernu tehniku koja može da obezbedi potpuno prirodan rezultat uz veliko zadovoljstvo pacijenata.

Posted in Vesti by Hair Center Serbia

Leave a Comment