Kongres regenerativne medicine u Rimu

16.01.2018

U decembru 2017. godine se deveti put odrzao Italijanski kongres regenerativne medicine koji okuplja lekare iz ove oblasti medicine. Regenerativna medicina ima sve veću ulogu u rekonstruktivnoj hirurgiji, ali i u estetskoj gde se njene indikacije šire (rejuvenacija kože, augmentacija grudi, lica, zarastanje rana, itd). Kongres je trajao dva dana i okupio je lekare pretežno iz Evrope, ali je bilo lekara i iz Amerike i Azije. Mnogo interesantnih predavanja je održano, a posebno su bila interesantna ona o istraživačkom radu pojedinih lekara o matičnim ćelijama, kao i o primeni adipoznog tkiva u estetskoj hirurgiji lica.

Dr. Gorana Kuka Epstein je pozvana od strane organizatora da bude gost na ovom kongresu i iznese svoje iskustvo u primeni regenerativne medicine u lečenju različitih tipova alopecije. Kao jedan o pionira ove terapije, Dr. Kuka Epstein je predstavila rezultate primene adipoznog tkiva u lečenju androgene alopecije, ožiljne, alopecije areate i primene u kombinaciji sa transplantacijom kose. Takodje je predstavila rezultate studije o primeni matičnih ćelija u lečenju rane faze androgene alopecije koja je vršena u Americi od 2015-2017. Ovaj rani klinički rad doktorke Gorane privlači sve više pažnje lekara širom sveta jer je lečenje različitih tipova alopecija na ovaj način postiglo rezultate, a nudi pacijentima jednu novu opciju u lečenju.

Pored ovog predavanja, Dr. Gorana Kuka Epstein je predavala i na temu transplantacije kose. Pokušala je da približi kako izgleda moderna transplantacija kose, koji aparati se koriste, šta su ciljevi FUE tehnike, ali i kako se sama tehnika unapredila u poslednjih desetak godina. Uz veoma slikovite fotografije kao i primere različitih rezultata, doktorka se trudila da približi ovu hiruršku proceduru kao modernu tehniku koja može da obezbedi potpuno prirodan rezultat uz veliko zadovoljstvo pacijenata.

Postavio : Vesti - Hair Center Serbia

Leave a Comment