Hair spa

Hair Spa koncept je nastao kao prirodna potreba naše ordinacije da za naše pacijente imamo i usluge ove vrste. U okviru Hair Spa pružamo usluge koje se mogu odnositi na postizanje boljeg stanja kose, prevenciju opadanja kose ili samo lečenje opadanja kose. Naša je preporuka da svaki pacijent koji želi da otpočne lečenje opadanja kose prvo obavi procedure u okviru nase Hair Spa.

Tu je i niz procedura detoksikacije kako unutrašnje, tako i detoksikacije kože glave kako bi delotvornost lekova bila optimalna.

1. Detoksikacija je prvi korak sa kojim se počinje lečenje opadanja kose. U našem organizmu postoji velika količina toksičnih materija koje mogu imati ne samo nepovoljni efekat na našu kosu, već i na naše celokupno zdravlje.

U pitanju su najpre teški metali, a potom i različiti virusi, bakterije, gljivice i paraziti. To često dovodi do neoptimalnog rada naše jetre i probavnog trakta. Zato je važno da se uradi detoks organizma koji nekada sam po sebi može biti dovoljan.

Detoksikacija skalpa je takođe od velike važnosti jer se na našem vlasištu talože materije kojima je ono izloženo u toku života: hlor, nikotin, hemikalije iz kozmetičkih preparata, fluor iz vode, a tu su i oštecenja usled sunčevih zraka. Često se na vlasištu mogu naći razne nakupine koje se vide čak i golim okom, a one će onemogućiti svakom losionu da dopre do folikula i time postigne maksimalnu efikasnost. Zato je važno da se koža glave dobro očisti pre početka primene terapije, a savetujemo i da se ono radi jednom godišnje.

2. Hemijski piling je metoda kojom se nanošenjem veoma blagog pilinga, skida površni sloj kože sa glave i time osvežava vlasište. Hemijski piling preporučujemo pre primene konkretne terapije u lečenju opadanja kose.

Piling nema nepovoljan uticaj na folikule, već mu je efekat samo na površnom sloju kože (epidermu). Dolazi do intenzivnog ljuštenja kože glave u danima nakon pilinga što je normalna i poželjna reakcija.

3. Masaža je deo terapije jer često zbog napetosti u vratnom delu kičme onemogućen je normalan dotok krvi (cirkulacija) ka vlasištu. Masažom se regija vrata relaksira.

Takođe postoji i vrlo efikasna masaža same kože glave Spa Masažerom. Time se opusta vlasište, a sami folikuli dobijaju bolji dotok krvi i hranljivih materija.

4. Vitaminska suplementacija se savetuje kako bi se kosi dodala snaga i neophodni vitamini, minerali i esencijalne kiseline. Suplementacija može biti ciljna koja se odredjuje nakon uradjenih laboratorijskih analiza i uvida šta nedostaje kod određenog pacijenta, ili opsta vitaminska suplementacija.

Smatramo da Viviscal vitaminska suplementacija ima najbolji sastav koji je optimalan za generalnu suplementaciju.

5. Eterična i druga ulja imaju veoma blagotvorna dejstva za kožu glave i samu dlaku. Mi ih primenjujemo u oviru našeg Hair Spa koncepta kako bi kosi dodali njihove blagotvorne efekte.

6. Terapija kristalima potiče iz drevne kineske medicine i predstavlja fantastično sredstvo za obnovu tkiva. Kristali podstiču mikrocirkulaciju, poboljšavaju resorpciju aktivnih materija i oslobađa od napetosti, a postiže potpunu relaksaciju.

Kristali imaju veoma povoljan uticaj na organizam, nase energetsko stanje, kosu i kožu. U terapiji vlasišta koristimo kristale roze kvarca, žada i jaspisa.

Dr. Gorana Kuka Epstein je veoma aktivna na instragramu i dnevno objavljuje postove sa zanimljivim i edukativnim sadržajem. Možete je zapratiti klikom na @dr.gorana kako bi bili u toku sa svim novim informacijama.