FAQ – eng

Od: Nataša Nikolić, 15.11.2015.

Poštovani,

zanima me da li transplantaciju kose radite pod totalnom narkozom ili postoji i druga mogućnost

Unapred zahvalna
Nataša Nikolić.

Odgovor:

Draga Nataša,

Transplantacija kose se radi pod lokalnom anestezijom i to je potpuno podnošljivo za pacijente. Na poseban zahtev, može se raditi pod analgosedacijom prilikom koje ćete moći da spavate tokom intervencije, ali nećete biti pod totalnom anestezijom. Transplantacija kose traje nekad 6-7 sati i nema zaista potrebe da pacijent bude toliko dugo pod totalnom anestezijom. Vise o specijalnim mogućnostima prilikom transplantacije kose, možete pročitati ovde

Od: Miloš Sretenović, 11.11.2015.

Poštovana doktorice, zainteresovan sam za transplantaciju kose na vašoj klinici, možete li me malo uputiti u sam postupak oko zakazivanja? Lep pozdrav, Miloš.

Odgovor:

Poštovani Miloše,

Nadam se da ste upoznati sa tehnikom transplantacije kose, a najviše informacija mozete naći na našem sajtu. Što se procesa zakazivanja tice, ja živim i radim u inostranstvu, a povremeno dolazim u Beograd u skladu sa svojim rasporedom. Možemo napraviti kompletnu evaluaciju stanja Vaše kose tako što ćete mi mejlom poslati svoje fotografije. Biće mi potrebne i neke dodatne informacije vezane za Vaše opadanje kose, koje mi takodje možete poslati u mejlu. Takodje, ako želite da obavimo pregled, najbolje je da budemo u kontaktu i preciziramo termin u skladu sa mojim rasporedom dolaska u Beograd. dr Gorana Kuka.

Pročitajte više na stranici: https://haircenter.rs/transplantacija-kose/fue-tehnika/

Od: Milena Vujačić, 11.11.2015.

Nisam zadovoljna izgledom svojih obrva, a čula sam za transplantaciju obrva. Možete li mi nešto više reći o tome i kako možemo zakazati pregled? Hvala M.V.

Odgovor:

Transplantacija obrva jeste jedini nacin da na potpuno prirodan način vratite izgled svojim obrvama. Sama procedura je zaista vrlo jednostavna, a sve se visše žena odlučuje da baš na ovaj način koriguje svoje obrve. Dakle, u pitanju je hirurška procedura prilikom koje jednim specijalnim, mikrohirurškim nožem, izvlačimo dlaku po dlaku za davajuće regije (obično zadnji deo glave) i potom je implantiramo u regiju obrva u njihovom prirodnom smeru rasta, željenom obliku i potrebnoj gustini. Čitav postupak se odvija u lokalnoj anesteziji i traje dva do tri sata, nakon čega odlazite kući bez zavoja ili konaca. U danima nakon intervencije, moze se očekivati otok, crvenilo, krastice, ali ne i bol. Konačne rezultate intervencije mozete očekivati nakon 6-9 meseci od intervencije. Radi procene velicine procedure za Vas, kao i neke okvirne cene bilo bi dobro da nam posaljete fotografiju svojih obrva, kao i otprilike da mi napišete šta bi bio cilj intervencije.

Pročitajte više na stranici: https://haircenter.rs/galerija/transplantacija-obrva/

Od: Adžemović Luka, 11.11.2015.

Poštovani, koja je cena transplantacije kose?

Odgovor:

Postovani Luka, cena transplantacije kose se odredjuje individualno u skladu sa veličinom procedure, njenom zahtevnošću I ciljem koji želite da postignete. Takodje, ukoliko se odlučite za neku od dodatnih usluga prilikom transplantacije kose, to će dodatno uticati na cenu. Postoje specifični datumi kada obezbedjujemo popuste, a najbolje bi bilo da se prijavite za naš newsletter kako biste dobijali obaveštenja o ovim datumima ili da nas pratite na našoj facebook stranici www.facebook.com/HairCenterSerbia na kojoj redovno obaveštavamo o datumima specijalnih popusta.

Ukoliko uporedjujete cene transplantacija na nekoliko klinika, vodite računa da li Vam se nudi broj graftova (transplantata) ili dlaka. Razlika je u tome što graft može sadržati jednu, dve, tri ili više dlaka. Dakle, prilikom transplantacije npr. 1000 graftova, možete dobiti oko 2200-2400 dlaka, te vodite računa šta je u ponudi. Ukoliko želite da napravimo evaluaciju stanja Vaše kose, najbolje bi bilo da nam pošaljete svoju fotografiju. Onda ćemo Vam predložiti potreban broj graftova, plan I cilj procedure, a znaćemo i okvirnu cenu Vaše transplantacije kose. Važno je da znate šta možemo da postignemo transplantacijom kose i šta možete da očekujete.

Dodatne usluge koje obezbedjujemo možete pogledati na ovoj stranici: https://haircenter.rs/specijalne-ponude/

Od: Pešić Nikola, 12.11.2015.

Poštovana doktorka,
Primetio sam u poslednje vreme da mi jako opada kosa. Imam 24 godine i u porodici moj otac i brat imaju sličan problem. Da li možete da mi predložite kako mogu da smanjim ovo opadanje jer ne želim da izgubim kosu. Hvala na Vašem vremenu. Nikola Pešić, Novi Sad.

Odgovor:

Poštovani Nikola,
Pošto ste dosta mladi, bilo bi dobro da počnete sa nekom terapijom kako bi prevenirali dalje opadanje kose, a u porodici imate sklonost ka opadanju kose (otac i brat). Najbolje je bi bilo da počnete da perete kosu sa nekim šamponom protiv opadanja kose (Marbo, Alpecin, Alin). Uz to, terapija protiv opadanja kose obicno podrazumeva korišćenje losiona Minoksidil. Neke od odličnih terapija su laserska terapija kao I PRP terapija. Svakako pre odluke o početku bilo koje terapije, potrebno je da dodjete na pregled, kako bi odredili uzrok opadanja kose a potom i adekvatnu terapiju ili kombinaciju terapija.

Pročitajte više na stranici: https://haircenter.rs/lecenje-opadanja-kose/

Od: Leković Bojan, 13.11.2015.

Poštovana doktorice Kuka,
Meni se na bradi pojavio jedan pečat bez dlaka velicine 2x2 cm pre oko mesec dana i tu kosa više ne raste. Nikada mi se ranije nije ovako nesto pojavilo. Možete li mi napisati o čemu se tu radi I kako da ovo izlečim? Veoma sam zabrinut te Vas molim za brz odgovor. Bojan

Odgovor:

Poštovani Bojane,
Najverovatnije se radi o alopeciji areati. To je autoimuno obolenje kod kojeg kosa opada u pečatima baš kao sto ste I Vi opisali. Potpunu dijagnozu moći cu da Vam potvrdim tek nakon pregleda I učinjene dermoskopije. Može se veoma uspešno lečiti malim dozama kortikosterioda ili PRP terapijom. Predlog je svakako da dodjete na pregled i da što pre počnemo sa lečenjem pre nego što se proces proširi.

Pročitajte više na stranici: https://haircenter.rs/opadanje-kose/alopecija-areata/

Dr. Gorana Kuka Epstein je veoma aktivna na instragramu i dnevno objavljuje postove sa zanimljivim i edukativnim sadržajem. Možete je zapratiti klikom na @dr.gorana kako bi bili u toku sa svim novim informacijama.